Prvi poskus vzpostavitve hrvaške nacionalne kuhinje predstavlja že leta 1868 delo patriotskega pisatelja Đura Deželića. Večinoma iz nemških predlog je zbral srednje in zahodnoevropsko kuhinjo, ki naj bi slikala domnevno naravno umeščenost Hrvaške v Habsburško monarhijo in zahodno Evropo. Po več kot 70 letnem jugoslovanskem intermezu je bila ta ideja po razpadu Jugoslavije – v novoustanovljeni hrvaški nacionalni državi – ponovno pograbljena s strani dominantnih političnih sil, kar se je odrazilo tudi v kulinariki. V okviru obsežne »debalkanizacije« hrvaške politike, družbe in kulture naj bi se tudi hrvaška kuhinja iztrgala iz jugoslovanskega in balkanskega prostora in se vrnila nazaj v svojo, kot se imenuje, izvorno srednjeevropsko in mediteransko domovino. Po nacionalizacijskem obdobju Sturma und Drang v 1990-tih letih se je začela hrvaška gastronomija in kulinarika osveščati o različnih regionalnih kuhinjah in njenih vpetosti v različne kulturne kroge. Tudi danes se ta trend nadaljuje, kljub močnemu pritisku iz nacionalistično-konservativnih krogov.